Malý kufřík v rohu vaší nabídky. To je relativně nový symbol, který zavedlo Airbnb ve snaze ještě více otevřít trh businessmanům a služebním cestám. Znamená to, že váš prostor je vhodný pro ubytování firemních zákazníků. A abyste si tento odznáček mohli připíchnout, je nutné splnit několik podmínek. 

Prostor

Na rozdíl od ostatních cestujících, businessmani většinou vyžadují soukromí. Vzhledem k tomu je nutné, abyste pronajímali celý byt/dům a ne pouze pokoj. Zároveň prostory musí  být nekuřácké a bez domácích mazlíčků. A pokud máte v plánu udělat ze služebních cest cíl vašeho podnikání, měli byste dobře zvážit lokalitu. Čím blíže budete centru a důležitým obchodním zónám, tím lépe. Protože lidé, kteří už strávili dost času na to, aby se vůbec dostali do cílené destinace, nechtějí trávit dlouhé chvíle ještě v hromadné dopravě.

Vybavení

Tito hosté bývají v některých ohledech náročnější než běžní cestovatelé. A je to logické, cestu jim proplácí firma a nejsou tu kvůli zážitkům, ale za prací, proto jsou ochotni dělat méně kompromisů, než ostatní. Je nutné, abyste jim poskytli rychlý a spolehlivý bezdrátový internet, 24 hodinový check-in, vhodné pracovní prostředí (pracovní stůl, zásuvku pro notebook), žehličku, věšáky, fén a také kvalitní hygienické potřeby. Jednou z podmínek je i detektor kouře a oxidu uhličitého, které převážná část firem vyžaduje.

Zkuste vybavení přizpůsobit jejich potřebám. Extra nabíječky, prodlužky, sluchátka a podobné věci určitě ocení. Slušné reproduktory a projektor, ping pongový stolek, šipky a další hry potěší. Fantazii se meze nekladou a vynikající hodnocení pro vás může znamenat neustálý přísun movité klientely.

Přetáhněte businessmany od hotelu k vašemu Airbnb

Služební cesty by se pro vás mohli stát slušným zdrojem výdělku, pokud se dokážete prosadit na trhu. Tito lidé jsou zvyklí na hotelové standardy, ale zároveň je už nudí sterilnost toho prostředí. Proto je třeba jim poskytnout to nejlepší z nabídky hotelů, a to především perfektní čistotu, bezproblémový přístup do budovy, parkovací místo a dobrou lokalitu. A pak je třeba jít o kousek dál. Například pokud máte větší byt/dům, nebude špatný nápad využít jednu místnost jako pracovní/konferenční. Pro firmy bývá problémem najít hotel, ve kterém by mohli ubytovat víc jak 4 lidi v jednom pokoji a moc dobře ví, že pokud zaměstnancům poskytnou vetší prostor, kde budou mít soukromí a prostor k práci, povede to k větší produktivitě, a zároveň to bude příjemněji strávený čas. Proto je nynějším trendem rezervace celých domů  na služební cestu pro jeden tým lidí.

Hodnocení a index odpovědí

Určitě nepřekvapí, že abyste získali status “business friendly”, musíte mít nejhorší hodnocení 3 hvězdičky a u 60% hlavních hodnocení musíte dosáhnout 5 hvězdiček. Také musíte na žádosti o rezervaci za poslední rok reagovat do 24h v 90% případů. Na rozdíl od ostatních žádostí musíte garantovat sedmidenní závazek rezervace, což znamená, že rezervaci nesmíte zrušit 7 dní před jejím začátkem. Pokud tak učiníte, nebude váš objekt považován za vhodný pro služební cesty po dobu jednoho roku.