Aby se člověk mohl lépe pohybovat a orientovat se na Airbnb, je dobré začít s vytvořením profilu. Registrace je stejně jednoduchá jako na jiných portálech, navíc je zcela zdarma, ať už chcete být hostitelem, či cestovatelem.

Registrace

Na stránkách Airbnb klikněte na tlačítko registrace (v pravém horním rohu webové stránky), která vás automaticky nabídne možnost přihlásit se přes jiné účty, např. Facebook. To se hodí v případě, kdy si chcete ulehčit přihlašování a popřípadě rovnou sdílet některé nabídky. Pokud ale nechcete propojovat účty, stačí se zaregistrovat přes vaši e-mailovou adresu.

Pro dokončení registrace proběhne ještě ověření vaší emailové adresy kliknutím na odkaz ve vaší nové poště. Dále vám Airbnb nabídne možnost verifikace telefonního čísla. Nemusíte se bát, že telefonní číslo nebude nikde viditelné, slouží jen pro ověření uživatele. Navíc díky němu získáte větší důvěryhodnost pro vaše hosty.

Tvorba profilu

Po vytvoření registrace je potřeba vytvořit si profil. Zvolte si profilovou fotku, která na hosty bude působit důvěryhodně, a napište na profil něco o sobě. Zpočátku nebudete mít žádná hodnocení a budete potřebovat upoutat pozornost něčím jiným. Dále přidejte popis nabízeného ubytování a přidejte dobře nafocené fotky (jak na profil nafotit kvalitní fotky se dočtete v tomto článku).

Upozornění a možnosti v profilu

Pro začátky na Airbnb je dobré naučit se pracovat se svým profilem – jak nahrávat fotky, co které možnosti znamenají nebo kde najdete nové zprávy. Jestli patříte k těm, kteří všechno zpracovávají skrze svůj mobilní telefon nebo tablet, doporučujeme stáhnout si aplikaci Airbnb, kde si lépe pohlídáte případná upozornění a zprávy. Na druhé straně, pokud z jakéhokoli důvody aplikaci nechcete, můžete si ve svém profilu na webu zapnout SMS upozornění, které vás upozorní na novou zprávu, žádost o rezervaci a další.