V minulém článku jste mohli zjistit vše, co potřebujete vědět o příjezdu hostů, dnes máte tu čest seznámit se s Michalem. Michal je dvacetiletý student Právnické fakulty a pro Blahobyty pracuje jako „blahobytný“. Jeho úkolem je přivítat hosty na místě a postarat se o jejich pohodlí. Přesto, že pro Blahobyty pracuje jen krátce, má velké množství zážitků.

Kolik máš na svazku klíčů?

Klíče po svazcích nenosím. Pokaždé si vyzvednu v sejfu klíče od bytu, který jdu zrovna předat.

O kolik bytů se průměrně staráš?

Zhruba o 10 – 12 bytů. Ale spíše záleží na tom, kdo má kdy čas a je jedno, o jaký byt se zrovna v tu chvíli jedná.

Jaké je tvé nejoblíbenější místo, kde byt předáváš?

Určitě Staroměstské náměstí. Nejlépe se tam dostanu a když mají hosté zpoždění, můžu se alespoň kouknout do Pařížský 😀

Kam posíláš hosty, když se tě ptají na nejlepší místa k vidění?

Co se týče památek, tak pražskou klasiku jako je Pražský hrad, Staromák, Václavák a Karlův most – hlavě na tu sošku, která plní přání. Velmi často ale doporučuju také Palladium, protože se hodně hostů ptá na klasické nákupáky.

Jaké bylo tvé nejpříjemnější předání?

Moje nejpříjemnější předání bylo na Pohořelci, kam přijely 3 Američanky, ale protože se jednalo o dřívější check-in a uklízečka ještě nedokončila úklid, tak jsem jim šel ukázat Prahu. Zašli jsme na latte a skvěle jsme si sedli. Do teď si občas napíšeme.

Jaký byl tvůj nejhorší zážitek při předání?

Nejhorší zážitek byla předávka v neděli večer na Andělu, kam přijížděli Němci. Měli přijet ve 20:00, vůbec nenapsali, takže jsem v bytě čekal až do půlnoci. První zpráva od nich přišla 5 minut před tím, než přijeli, a stálo v ní, že už jsou na cestě. Když jsem se jich zeptal, proč alespoň nenapsali, odpověděli: „Vždyť pršelo!“

Jaký byl tvůj nejlepší zážitek?

Asi když přijeli Italové, kteří neuměli ani slovo anglicky. Dorozumívali jsme se posunky, a protože jsem se na Maltě naučil pár vět italsky, tak jsme nakonec vše dali nějak dohromady :o)

picture3

Tvoje noční můra?

Když má host zálibu v obrovských těžkých kufrech. Je úplně jedno, jestli přijede na den nebo týden, ty zavazadla mají snad 90 kg! A protože jim s nimi vždycky pomáhám alespoň do výtahu, tak to za to stojí. Nejhorší bylo, když přijela paní z Korey na 2 dny s příšerně těžkým kufrem, který jsem vynesl až do 4. patra, protože v domě nebyl výtah. Small talk po příjezdu neproběhl takřka žádný. Nedokázal jsem popadnout dech :o)

Co tě na předávání baví nejvíce?

Na předávání mám nejradši tu komunikaci s hosty a nejistotu, kterou přináší každá předávka. Není to nikdy nuda.