Pokud pronajímáte byt na Airbnb, jednou z nejzásadnějších věcí je váš Airbnb profil. Pokud váš profil není dost vidět, přicházíte o klienty. To, jestli budete vidět ve vyhledávání mezi prvními, ovlivňuje vyhledávací algoritumus. A my víme, jak na něj!

Aktuální kalendář

Aktuální kalendář je největším a zároveň nejjednodušším klíčem k úspěchu. Airbnb odměňuje aktivitu a uživatelé, kteří kalendář pravidelně aktualizují, mají až o 70% větší šanci získat rezervaci. Pokud se vám náhodou stane, že nebudete mít co ve svém kalendáři aktualizovat, můžete algoritumus obelstít tím, že uzavřete a znovu otevřete nějaké dny. Zní to možná zbytečně, ale algoritmus na tyto změny skutečně reaguje a vaše šance objevit se na předních příčkách ve vyhledávání se zvýší.

Rezervace

Rezervace na jednu noc mnoho hostitelů odmítá. My si myslíme, že je to škoda. Pokud povolíte ubytování pouze na jednu noc, budete rázem ve výhodě před konkurencí, jelikož se zobrazíte většímu počtu uživatelů. Instant booking je možnost, kdy zájemcům povolíte závaznou rezervaci, aniž by museli projít vašim schválením. Není to zrovna nejoblíbenější metoda, na druhou stranu vám ale otevírá mnohem větší trh. Tuto funkci si oblíbili například lidé, kteří nečekaně změní plány a potřebují rychle jednat. Abyste se pojistili proti případným dalším nečekaným změnám, můžete nastavit přísnější storno poplatky.

Odpovídejte

A to rychle! Airbnb nejenom že odměňuje aktivní a pohotové hostitele, ale zároveň “trestá” ty línější. Takže se ujistěte, že budete odpovídat vždy a včas. A není ani od věci zvyknout si chodit na svůj profil pravidelně. Pro Airbnb je to znak toho, že jste pečliví, věnujete se svému podnikání a odmění vás lepším zobrazením vaší nabídky.

Fotografie

Nejdůležitější částí vašeho profilu jsou fotky. A protože fotka vydá za tisíc slov, dbejte na to, aby o sobě váš pronájem vypovídal to nejlepší! V záplavě nabídek vaší konkurence je naprosto podstatné se něčím odlišit od ostatních. Abyste zaujali, musíte udělat něco opravdu extra. Perfektně ukliďte, ustelte a dobře si pokoje nasviťte, zkuste si pohrát s detaily a místo nějak ozvláštnit. Podívejte se, jak svůj pronájem prezentuje konkurence, případně se podívejte na úspěšné profily v zahraničí. Airbnb dokonce nabízí v některých městech profesionální nafocení bytu zdarma. Rozdíl mezi slušnou a skvělou fotkou vám může vydělat dokonce několik tisícovek měsíčně navíc!