Ano, péče o byt a hosty zabere hodně času. V prvním díle našeho seriálu o šetření času jste se dozvěděli, jak se efektivně připravit na příjezd hosta. Nejvíce času ale většinou zabere úklid, který také patří mezi nejméně oblíbené činnosti. Je vůbec možné čas věnovaný úklidu a nákupu ušetřit?

Nakupujte jednou za měsíc

Existují určité věci, které musíte nakoupit, aby byly pro hosty během pobytu kdykoliv připraveny. Jedná se například o již zmíněné hygienické potřeby, občerstvení, cereálie nebo malé uvítací dárky, které hostům jistě udělají radost. Nechoďte nakupovat každý den, ale udělejte velký nákup jednou za měsíc. Ušetříte čas a budete připraveni i na nečekaný či náhlý příjezd hostů.

Jednou za týden nebo čtrnáct dní udělejte inspekci spotřebičů, zásuvek, bazénu, topení, sporáku či trouby. Hosté chtějí přijet do připraveného bytu a neřešit po příjezdu problémy s nefungujícími spotřebiči.

Úklid dvakrát rychleji

Jde to! Místo jedné nebo dvou sad ručníků a povlečení jich kupte třeba 6 nebo 8. Zpočátku to bude větší investice, ta se ale vyplatí. Ušetříte spoustu času a nebudete muset spěchat mezi ubytováním skupinek hostů, abyste stihli vyprat potřebné vybavení. Zkrátka jedno odnesete a čisté přinesete.

Nakupte také několik balení mýdla, toaletního papíru či jiných hygienických potřeb. Nemusíte pak běhat po městě a těsně před příjezdem dalších hostů narychlo shánět tyto potřeby. Udělejte vše najednou a budete na vše připraveni.

Úklid bez práce

Pokud nestíháte byt uklízet, je dobré si najmout úklidovou firmu, která za vás vše potřebné udělá a bude mít na to ještě speciální úklidové prostředky, které mít doma ani nemusíte. Budete mít jistotu, že je uklizeno precizně a že si hosté nebudou stěžovat na úklid bytu. To by se poté mohlo odrazit na hodnocení vašeho ubytování a mohli byste tak přijít o potenciální hosty.

Poslední díl seriálu o šetření času se bude zabývat péčí o hosty, psaní recenzí a organizací kalendáře.