Pronajímat na Airbnb může každý. Ne každý však může být skvělým hostitelem! Možná se někdy sami sebe ptáte: Jak je možné, že ten kluk z vedlejšího vchodu, který pronajímá v podstatě stejný byt jako já, má skvělé hodnocení a nekonečné množství hostů, zatímco já jsem rád, když se mi podaří ulovit dva hosty za měsíc? Prozradíme vám, jak na to jdou ti nejúspěšnější. Zkrátka 5 klíčových věcí, které byste měli splnit, abyste byli úspěšným a oblíbeným hostitelem.

1. Jednejte na rovinu

Zkrátka nelžete. Ve vaší nabídce seznamte hosty se vším, co by je v bytě mohlo překvapit. Taktéž byt nafoťte tak, jak skutečně vypadá, a nesnažte se skrýt něco, co by hosty mohlo zaskočit. Není nic horšího, než na fotografiích vidět krásný a útulný byt, který po příjezdu hosta vypadá úplně jinak. Pokud se ve vašem bytě nachází například schody, určitě by o nich měla být zmínka ve vaší nabídce. Co když se bude jednat o hosta, který potřebuje bezbariérový přístup? Pamatujte, že negativní zkušenosti se odrazí ve vašem hodnocení.

2. Odpovídejte rychle

Buďte v kontaktu s potenciálními hosty a jednejte s nimi individuálně. Odpovídejte jim co možná nejrychleji na všechny dotazy, které je napadnou. Buďte milí, otevření a chápaví. I vy jednou při návštěvě cizí země můžete potřebovat co nejrychlejší pomoc.

3. Dělejte něco navíc

Překvapte hosty nějakou drobností. Podělte se s nimi o permanentku do posilovny, přichystejte jim ovoce, nebo jim připravte mapu s vašimi osobními tipy na výlety. Všechno, co pro hosty uděláte navíc, se odrazí ve vašem hodnocení. Pamatujte na to.

4. Láska na první pohled

Láska na první pohled existuje. A to neplatí jen v tom případě, kdy potkáte tu krásnou holku od vedle, nebo se v nové práci zamilujete do kolegy z finančního oddělení.  Proto dbejte na to, aby se po příchodu do vašeho bytu cítili hosté příjemně. Ukliďte, nachystejte čisté ručníky, do lednice dejte víno a na stůl třeba ovoce, aby se po příjezdu mohli hosté osvěžit. Velké kouzlo udělají i čerstvé květiny. Tulipány ve váze vytvoří ve vašem bytě útulnou atmosféru.

5. Buďte flexibilní

Přizpůsobte se. Pokud hosté nebudou moci dorazit ve vaší oficiální check-in době, domluvte se s nimi, kdy by jim předání klíčů od bytu vyhovovalo. Vyjděte jim vstříc.