Čím více aktivních uživatelů pronajímá své nemovitosti přes Airbnb, tím těžší je mezi ostatními vyniknout a poskytnout hostům něco, co by je přimělo pronajmout si váš byt. Hosty musíte něčím zaujmout, poskytnout jim různé výhody za přijatelnou cenu. Důležité je především získat konkurenční výhodu oproti dalším pronajímatelům – jen tak získáte větší množství rezervací. Jak toho dosáhnout? Máme pro vás pár tipů.

Místní specialita

Pokud nechcete investovat moc financí, můžete hostům připravit něco jedinečného či typického pro vaše město nebo zemi. Byty si nejčastěji pronajímají zahraniční hosté. Zkuste jim při příjezdu nachystat v bytě překvapení – nejlépe nějakou místní specialitu. Čokoláda, víno či lázeňské oplatky udělají po dlouhé cestě radost každému.

Je vážně překvapivé, jak taková drobnost dokáže mít vliv na následné recenze hostů. Budete sami překvapeni.

Tipy na zajímavá místa

Stejně jako potěší hosty místní gurmánská specialita, radost jim udělají také tipy na výlety či zajímavá místa v okolí města. Klidně můžete přiložit i mapku a místa vyznačit. Ne každý má čas brouzdat po internetu a tato místa hledat, urychlete jim tedy čas a doporučte jim to nejlepší.

Přizpůsob zážitek každého hosta jeho potřebám a osobnosti – i malá gesta mohou na hosty zapůsobit neuvěřitelným dojmem.

Vstupenky jen tak

Darujte hostům vstupenky na zajímavou místní akci. Můžete věnovat vstupenky do divadla, aquaparku, kina či muzea. Podpoříte místní kulturu a hostům uděláte radost.

Pokud máte navíc věrnostní kartu s výhodami pro členy do některého ze zajímavých podniků ve městě, propůjčte ji hostům po domu pobytu. I taková maličkost může přimět hosty k lepšímu hodnocení vašeho pronájmu.

Zacházejte s hosty jako v bavlnce

Představte si, co by udělalo v bytě radost vám, kdybyste přijeli do nového města. Zeptejte se klidně i vašich přátel, určitě něco vymyslíte. Zlepšujte se a zlepšujte se. I maličkosti dokáží divy. Poskytněte hostům něco, co je zaujme, a budou s vámi spokojeni. Pokud budete s každým hostem jednat opravdu na vysoké úrovni, brzy se vám to vrátí. Pozitivní recenze přilákají více hostů a vaše nabídka bude mezi ostatními ve městě na prvním místě.

Zeptejte se na zpětnou vazbu – ať už osobně nebo skrz následné hodnocení. Budete aspoň vědět, v čem se zlepšit. Na hosty jistě zapůsobí také to, že se o ně zajímáte a snažíte se zlepšovat.

Buďte slušní, komunikujte a snažte se vyjít vstříc. V Airbnb záleží na všem – od počáteční komunikace a odpovídání na dotazy až po samotný pobyt ve vašem bytě. Dejte si záležet.