Důležitou součástí hostitelova Airbnb je samozřejmě styl vybavení nabízeného ubytování. I když se na první pohled může zdát, že vytvoření autentického designu bytu je velice složitá záležitost a bez zkušeností téměř nezvládnutelná, my vám ukážeme, jak jednoduše a efektivně můžete svůj byt vylepšit.

Cílová skupina

Jako první krok všech marketingových tahů je určení cílové skupiny. Identifikujte, komu dané ubytování chcete nabízet. Jestli se jedná o rodiny, mladé lidi, baťůžkáře, nebo třeba o businessmany. A podle toho přizpůsobte vybavení a dekoraci bytu. Každá skupina má typické preference a potřeby – např. rodina s malým dítětem uvítá postýlku, hračky atp.

Pokud si zatím nejste jisti, na kterou skupinu se chcete zaměřit, projděte si předešlé hosty a nových se ptejte na to, za jakým účelem k vám přijeli – zda se jedná o turistiku či práci. Ovlivňující bude také délka pobytů. To vše vám nakonec vytvoří základnu pro způsob, jakým se rozhodnete váš byt upravit.

Téma dekorace

Nejprve si vyberte téma a snažte se držet jen v jeho rámci a příliš nekombinovat všechny styly dohromady. Jednou z cest může být dekorace reprezentující lokalitu vašeho ubytování. Například ubytování na vesnici by mohlo reprezentovat i dekorací typickou českou vesničku, stejným způsobem můžete vyzdobit ubytování ve městě, v horách, nebo na farmě. Možností je spousta.

7 tipů na efektivní vylepšení vašeho Airbnb bytu

  1. Neutrální barvy stěn, dřevěný nábytek
  2. Různé textury – dekorativní tkaniny na polštářích, tapetách, záclonách
  3. Mít, co nejvíce postelí – např. rozkládací gauč, manželskou postel
  4. Příjemná vůně – např. vonný sáček u vchodu
  5. Rohožka před vchodovými dveřmi
  6. Zrcadla dát do strategické polohy, aby byt vypadal prostorněji
  7. Nemít příliš věcí na chodbě mezi vchodovými dveřmi a pokoji, díky tomu nebude nic bránit v přenosu zavazadel